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Vorlesungsverzeichnis >> Medizinische Fakultät (Med) >>

  Categorising food intake from chewing vibration

Dozentinnen/Dozenten
Prof. Dr. Oliver Amft, Rui Zhang, M. Sc.

Angaben
Seminar
Online
4 SWS, benoteter Schein, Anwesenheitspflicht, ECTS-Studium, ECTS-Credits: 5, Sprache Englisch
Zeit:
Vorbesprechung: 4.11.2020, 16:15 - 17:45 Uhr

Voraussetzungen / Organisatorisches
Link to the online introduction/Vorbesprechung: https://fau.zoom.us/j/96876884625?pwd=bm1aZWc4UnYyYllnMFc1bkszVWUrZz09

ECTS-Informationen:
Credits: 5

Prerequisites
Useful knowledge: Machine learning, signal processing.

Contents
Background: Determining what food is consumed during a meal is a central research challenge of Automated Dietary Monitoring (ADM). During chewing, food breaks down and generates unique vibration signals which can be recorded with sensor-integrated wearables. Chewing vibration data usually contain rich information highly related to the food intake, thus can be used to infer the food categories.
Aim: Build machine learning models to classify food categories with chewing vibration data.
Learning objectives:
  • Apply audio signal processing techniques.

  • Apply machine learning algorithms to solve practical classification problems.

Examination: Final presentation and final report.

Literature
Up-to-date literature recommendations are provided during the meetings.

Zusätzliche Informationen
Schlagwörter: ACR
Erwartete Teilnehmerzahl: 20, Maximale Teilnehmerzahl: 20
www: https://www.cdh.med.fau.de/2020/10/25/seminar-categorising-food-intake-from-chewing-vibration/
Für diese Lehrveranstaltung ist eine Anmeldung erforderlich.
Die Anmeldung erfolgt von Montag, 26.10.2020, 08:00 Uhr bis Donnerstag, 12.11.2020, 18:00 Uhr über: StudOn.

Verwendung in folgenden UnivIS-Modulen
Startsemester WS 2020/2021:
Advanced Context Recognition (ACR)

Institution: Lehrstuhl für Digital Health
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